הסיבה העיקרית לאומללות בעולם היא חרדה חברתית. היא המקור הראשון במעלה לתחושת חוסר שביעות הרצון והיא אפילו מוגדרת ב-DSM (ספר האבחונים הפסיכיאטרים האמריקאי) כתופעה השלישית השכיחה בעולם.
כלומר, אחד מכל שלושה אנשים סובל או סבל בעבר מחרדה חברתית כזו או אחרת, כיוון שהיא יכולה להיות כללית (מוכללת) או ספציפית, היא יכולה לנהל את חיינו בצורה מאוד משמעותית כזאת שמונעת פעולה בשדה החברתי או גורמת לנו לפעול אחרת מהאופן בו היינו רוצים להתנהג.
היא מקשה עלינו למצוא או להתנהל בזוגיות ובקבוצות גדולות ומשתיקה אותנו כשאנחנו רוצים לדבר, היא גורמת להגיד הרבה יותר "כן" בסיטואציות ולחילופין "לא" במקומות שהיינו רוצים להגיד ההפך. "אשמח לבוא למסיבה" אבל מוצא את עצמי ממציא תירוצים ואומר שלא אוכל להגיע זאת אחת הדוגמאות הקלאסיות.
טיפול קוגניטיבי התנהגותי נחשב לצורת הטיפול היעילה ביותר לחרדה חברתית. בתהליך נעבוד עם כלים מוטיבציוניים, נבחן ונחזק כישורים חברתיים במידה ונמצא צורך כזה, נחשוף את צורות החשיבה שתוקעות אותנו ונבין איך לשנות אותן. את כל התובנות נתרגל בתנאים "סטריליים" ונעבוד במציאות ובדמיון עד שנלמד להתנהל בביטחון, אסרטיביות ונועם מתוך שליטה מלאה ברגשות שעד לפני רגע ניהלו אותנו.
המטפלים שלנו נמצאים בכל מקום, בזום ובקליניקות ברחבי הארץ, כולם בוגרי המסלול ללימודי CBT בעצימות נמוכה של המכללה האקדמית וינגייט, שעברו התמחות ומאחוריהם שעות רבות של טיפול קוגניטיבי, התנהגותי.
לכל שאלה, צרו קשר ונחזור בהקדם.
הזכויות שמורות ל- WinCBT ©